Bushinkan Dojo - Aikido Χαλάνδρι


Στόχος και όραμα

Στόχος της σχολής μας είναι να βιώσουν τα μέλη της την ουσία της πολεμικής τέχνης, προσκαλώντας ταυτόχρονα ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν προηγουμένως με αυτήν. Το όραμά μας είναι να αντιληφθούν όλοι ότι η πολεμική τέχνη δεν είναι κάτι απλησίαστο, αλλά κάτι απτό και εφαρμόσιμο, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή κοινωνικής κατάστασης. Η πολεμική τέχνη μπορεί να δείξει, μέσα στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ότι όλα ξεκινούν από το ίδιο το άτομο. Βελτιώνοντας τη σωματική και ψυχική μας υγεία, γινόμαστε χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο και βελτιώνουμε έτσι τον κόσμο γύρω μας.

Dojo Χαλανδρίου

Το παράρτημα του Χαλανδρίου βρίσκεται στην Επιδαύρου 52. Η πρόσβαση και το πάρκινγκ είναι εύκολα, ενώ βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κέντρο του Χαλανδρίου και στο Ολυμπιακό στάδιο.

Δείτε μεγαλύτερο χάρτη
Οδηγίες πλοήγησης

Τηλέφωνο: 210 684 8018

Πρόγραμμα μαθημάτων

ΔΕΥΤΕΡΑ
21:30 - 22:30 Ενήλικες
ΤΡΙΤΗ
21:30 - 22:30 Ενήλικες
ΤΕΤΑΡΤΗ
16:30 - 17:30 Παιδικό
(5-9 ετών)
20:30 - 21:30 Παιδικό
(9-14 ετών)
21:30 - 22:30 Ενήλικες
ΠΕΜΠΤΗ
21:30 - 22:30 Ενήλικες
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
16:30 - 17:30 Παιδικό
(5-9 ετών)
20:30 - 21:30 Παιδικό
(9-14 ετών)
21:30 - 22:30 Ενήλικες
ΣΑΒΒΑΤΟ
18:00 - 19:00 Παιδικό
(μικτό)
19:00 - 20:30 Ενήλικες
Αίθουσα γυμναστικής

Στο dojo μας υπάρχει αίθουσα γυμναστικής με διάφορα όργανα τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε ως μαθητές για ζέσταμα ή πρόσθετη εξάσκηση.

Η αίθουσα είναι διαθέσιμη και στους γονείς όσο τα παιδιά τους εξασκούνται στο Aikido.

Γνωρίστε τη σχολή μας και το Aikido χωρίς κόστος

Σαν θεατής, μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα μαθήματα θέλετε για να σχηματίσετε την άποψη σας για το Aikido. Σας προτείνουμε όμως να πάρετε μέρος σαν μαθητής. Χωρίς κανένα κόστος μπορείτε να παρακολουθήσετε μέχρι και μια εβδομάδα. Ο χρόνος είναι επαρκής για να διαπιστώσετε ότι σας ταιριάζει σαν πολεμική τέχνη.

Φορέστε μια αθλητική φόρμα και ένα λευκό κοντομάνικο μπλουζάκι και ελάτε να δοκιμάσετε. Αφού βγάλετε τα παπούτσια σας μέσα στα αποδυτήρια, κυκλοφορείτε ξυπόλητοι για αυτό μπορείτε να φέρετε και ένα ζευγάρι καθαρές παντόφλες. Φροντίστε να έρθετε τουλάχιστον είκοσι λεπτά νωρίτερα για να πάρετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το εθιμοτυπικό που υπάρχει μέσα στο χώρο.

Διαβάστε περισσότερα για τη διαδικασία εγγραφής

Παιδικό και εφηβικό aikido

Παγκοσμίως, υπάρχουν πολλές διαφορετικές τάσεις στην διδασκαλία του Αϊκίντο σε παιδιά. Η σχολή μας, ακολουθεί μια κατεύθυνση επικεντρωμένη στην ανάπτυξη εκείνων των σωματικών και ψυχικών χαρακτηριστικών, που θα βοηθήσουν μακροπρόθεσμα το παιδί να προοδεύσει, τόσο μέσα στην πολεμική αυτή τέχνη, όσο και σε όλες τις παραμέτρους της ζωής του. Στόχος μας είναι, μέσα από τον σεβασμό στην παράδοση, που απαιτεί η τέχνη, και στην παιδική ανάγκη για παιχνίδι, εκτόνωση, ελευθερία και έκφραση, να βοηθήσουμε το κάθε παιδί να αναδείξει το καλύτερο μέρος του εαυτού του, σωματικά και ψυχικά.


Τα οφέλη του παιδικού aikido


Πειθαρχία
Το Αϊκίντο προάγει μια υγιή πειθαρχία, που πηγάζει από την αγάπη και όχι από τον φόβο. Αναπτύσσει την υπακοή (και όχι την υποταγή) στον δάσκαλο, όπως και τον σεβασμό στους συμμαθητές. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, μαζί με την εργατικότητα και τη θέληση για σωματική και ψυχική πρόοδο, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός μαθήματος.
Διαχείριση άγχους
Σημαντικό κομμάτι της ύλης του Αϊκίντο, πραγματεύεται την διαχείριση του άγχους. Τα παιδιά, μαθαίνουν να κρατούν το μυαλό τους καθαρό μέσα σε έντονα στρεσογόνες καταστάσεις. Ο στόχος, είναι η διαύγεια, η ευθυκρισία και η ψύχραιμη λήψη γρήγορων, ορθών και αποτελεσματικών αποφάσεων σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή.

Άθληση
Το Αϊκίντο συμπληρώνει και βελτιώνει πολλά σωματικά χαρακτηριστικά: Ταχύτητα, ευλυγισία, συγχρονισμός, ισορροπία, δύναμη, αντοχή. Αυτά, μπορούν να βοηθήσουν με τη σειρά τους οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα και να συμβάλουν στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού.
Ασφάλεια και αυτοπεποίθηση
Οι τεχνικές του Αϊκίντο δεν απαιτούν μυική δύναμη. Έτσι, κάποιος μικρόσωμος μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιον κατά πολύ μεγαλύτερο. Αυτό στηρίζει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, που μαθαίνει να διαχειρίζεται αποτελεσματικά την βία των άλλων, χρησιμοποιώντας το σώμα αλλά και το μυαλό του.

Αυτοάμυνα
Το Aikido είναι μη επιθετική πολεμική τέχνη. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει τη μάχη κάποιος που ασχολείται με το Aikido, παρά μόνο να την ολοκληρώσει.
Εφηβεία
Το Αϊκίντο προάγει την πνευματική ισορροπία και εξομαλύνει το κρίσιμο πέρασμα από την προεφηβεία στην εφηβεία.

Ομαδικότητα
Με το Αϊκίντο, το παιδί αποκτά αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπό του. Μαθαίνει να λειτουργεί ομαδικά και να προασπίζεται αξίες όπως η φιλία και η οικογένεια.
Δοκιμάστε δωρεάν για μια εβδομάδα
Αφήστε το παιδί σας να πειραματιστεί δοκιμάζοντας για μια εβδομάδα.
Μάθετε περισσότερα για το παιδικό aikido


Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα νέα της σχολής μας.