Animal Movement


21/09/2017


Ένα πρόγραμμα που βγάζει από μέσα μας το παιδί και την ζωώδη φύση μας.

Ο άνθρωπος είναι το μόνο «ζώο», που σηκώνει βάρη, κάνει κάμψεις και γράφεται σε γυμναστήρια, προκειμένου να αποκτήσει ή να διατηρήσει το σώμα του υγιές και όμορφο. Κανένα άλλο ζώο στη φύση δεν καταβάλλει τέτοια προσπάθεια, απλώς ακολουθεί τη φύση του και ζει αρμονικά με το περιβάλλον του.

Υπάρχει, όμως, ένα «πρόγραμμα» άσκησης, που μιμείται τα ζώα (όσον αφορά την κίνηση) και συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία, που χρειάζονται για να είναι διασκεδαστικό, λειτουργικό και 100% αποτελεσματικό. Δοκιμάστε το και ανακαλύψτε τον δρόμο για το δικό σας ταξίδι στην… άγρια φύση.

Η ιδέα

Όλα ξεκίνησαν από ένα ντοκιμαντέρ για ζώα σχετικά με την κινησιολογία, τα χαρακτηριστικά και το ένστικτό τους. Παρακολουθώντας το, ο εμπνευστής της ιδέας, Πάνος Θεοδώρου, συνειδητοποίησε πως όλα αυτά έχουν επηρεάσει τον άνθρωπο.

Αθλητές μελετούν το στυλ λειτουργίας μιας τσίτα, οι Shaolin μοναχοί έχουν ενσωματώσει στην εκπαίδευσή τους τις ικανότητες επιβίωσης των άγριων ζώων.

Η αρχή

Η ονομασία «Animal Movement» θέλει να ενσωματώσει και να συνδυάσει την μίμηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών των ζώων και την ολοκληρωμένη φυσική κίνηση.

Ο ιδρυτής του ξεκίνησε την καταγραφή της ιδέας του 2011 και κατάφερε να την ολοκληρώσει 3 χρόνια μετά, αποτυπώνοντάς την σε ένα ασκησιολόγιο 180 ασκήσεων για το πρώτο επίπεδο καθώς οι ασκήσεις και οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι.

Τελικά τι είναι;

Το «Animal Movement» είναι ένα λειτουργικό πρόγραμμα άσκησης πολλαπλών επιπέδων δυσκολίας, που συνδυάζει με ένα διασκεδαστικό τρόπο primitive (πρωτόγονες) κινήσεις, τη μίμηση των ζώων και ασκήσεις με τη χρήση του βάρους του σώματος.

Έτσι, ενώ το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μία νέα πρόταση όσον αφορά τις μεθόδους εκγύμνασης, η φιλοσοφία της μίμησης των ζώων μας έρχεται από το μακρινό παρελθόν και τη συναντάμε σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Τι κερδίζετε;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να βελτιώσει τη δύναμη, την αντοχή, την ευλυγισία, την ευκινησία, την ισορροπία και τον συντονισμό σας. Η αφετηρία του προγράμματος είναι να βελτιώσει κάποιες δυσλειτουργίες του σώματός μας. Το Animal Movement είναι μια άσκηση για όλο το σώμα!

Είναι για όλους;

Μπορεί να γίνει από όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική τους κατάσταση, καθώς η δομή του μαθήματος είναι τέτοια, ώστε να προσαρμόζεται στις δυνατότητες του καθενός. Μπορεί, επομένως, να αποτελέσει τον βασικό τρόπο εκγύμνασής σας ή να συμπληρώσει κάποιο άλλο είδος άσκησης. Γι’ αυτό και ταιριάζει τόσο σε εκείνους, που θέλουν να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να βελτιώσουν την υγεία τους, αλλά και σε όσους έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από ένα προπονητικό πρόγραμμα.

Και για παιδιά!

Αποτελεί έναν αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο άσκησης και για τα παιδιά, που κατανοούν αυτές τις κινήσεις πιο ενστικτωδώς. Μάλιστα, το βλέπουν περισσότερο σαν παιχνίδι, μέσα από το οποίο γυμνάζονται, κοινωνικοποιούνται και ταυτόχρονα μαθαίνουν να αγαπούν τα ζώα

Ευχαριστούμε τον κ. Πάνο Θεοδώρου, Ιδρυτή του Animal Movement Fitness Specialist και Master Instructor της Keiser.

Website : http://www.animal-movement.com/

Facebook : https://www.facebook.com/animalmovement.gr/

E- mail : [email protected]


Πάρτε μέρος στο Animal Movement Certification Course Level 1 στο Bushinkan Dojo

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017: 10:00 - 16:00
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017: 10:00 - 16:00
Διάρκεια: 10 ώρες 2 μέρες

Bushinkan Dojo, Κώστα Βάρναλη 52 και Επιδαύρου, Χαλάνδρι, Αθήνα

Facebook Event

Μια μέθοδος με βαθιές ρίζες στην ανθρώπινη παράδοση και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα κινητικότητας. Ο μοναδικός τρόπος εκτέλεσης το τεράστιο εύρος ασκήσεων και προ ασκήσεων που αναπτύσσετε μέσα από την κίνηση, το χαρακτηρίζει ως το πιο καινοτόμο. Η νέα τάση ήρθε για να μας ξανά εκπαιδεύσει σε βασικά μοτίβα κίνησης που έχουμε ξεχάσει λόγο της σύγχρονης καθημερινότητας. Έχει ως πρωταρχικό στόχο να βελτιώσει πιθανές δυσλειτουργίες και να συμβάλει στην καλή υγεία. Απαραίτητο εφόδιο κάθε σύγχρονου επαγγελματία.

Περιλαμβάνει:

  • Εικονογραφημένο manual 100 σελίδες vol.3
  • Εισαγωγή στην κίνηση
  • Βασικές μιμήσεις ζώων
  • Αρχέγονες ασκήσεις
  • Ασκήσεις ορθοσωμίας & κινητικότητας
  • Συνδέσεις ασκήσεων και ροές
  • Combos
  • Δημιουργία προγραμμάτων

Μάθε τα μυστικά και ανακάλυψε τις απεριόριστες δυνατότητες του σώματος σου.

Εξασφαλίστε την συμμετοχή σας εγκαίρως κερδίζοντας προνομιακές τιμές

Περιορισμένες θέσεις.

Πληροφορίες - Εγγραφές: +30 6942 850 469

http://www.animal-movement.com/

[email protected]

Enjoy!

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα νέα της σχολής μας.